Maria Toresen til HVA

Maria Torsen 2

Tirsdag 27.2.2018 kl 19.00 Sted Mullersgt 6, Horten.

Maria Toresen kommer fra den lille vestlandsbygda Sandeid med litt over 600 innbyggere. Det var få på hennes alder som drev med musikk i oppveksten, og musikkmiljøet var relativt lite. Men, hennes familie sørget for athun fikk en hjertelig musikalsk oppvekst. Oppmun-tringer, støtte, små bestikkelser og familejam i stua ut i de sene nattetimer har bidratt til atMaria har satset på en karriere som musiker.

På kjøkkenet til bestemor fikk hun fiolin-undervisning og senere lærte hun seg selv å spille gitar og piano, og startet å skrive sine første låter i en alder av12 år.Maria bor nå i Stavanger men henter mye inspirasjon fra oppveksten i Sandeid. Minner fra et barndomsparadis med høye fjell, vakre fjorder og dype skoger har satt sine spor.
Hun ga ut debutalbumet ”Birds don ́t tell” i 2015 og dedikerte dette til besteforeldrene sine. I 2015 så hennes første norske viser dagens lys. På en litteraturfestival utfordret en kultur-journalist henne til å skrive norske låter, for så å kunne komme tilbake året etterpå og åpnefestivalen med låtene. Utfordringen tok hun, og det resulterte i fem vakre viser og en videre motivasjon til å skrive på norsk. Flere viser har det blitt, samt oversettelser av egne engelske tekster.

Live: https://youtu.be/x5KQIXBGD3ASpotify: https://open.spotify.com/artist/2wzYrzIHrbBH2B8DVCa8shSoundcloud: https://soundcloud.com/maria-toresenwww.mariatoresen.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s